|
الأربعاء 13 أبريل - 23:22 | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
حلى سهل وبسيط خطوه بخطوه بصور- تارت موس المانجو - شيز كيك بالشيكولاته- شيز كيك ( كيكة الجبن الباردة ) المقادير مقدار من عجينة الباى ودى ممكن تعمليها من الرابط ده موضحة بالصور كورس كامل لتعليم تحضير الباي "الفطائر" الحلوة والمالحة بالخطوات المصورة ..!!! - منتدى فتكات | منتدى نسائي للمرأة فقط 1/4 كوب حليب بارد 1 1/2 معلقة جيلاتين بودرة 2 مانجا حجم كبير مهروسين (بيوريه) فانيليا 3 معالق مائدة سكر كريمة خفق 100 مللى 75 جرام شكولاتة خام مدوبة فوق حمام مائى الطريقة اضيفى الجيلاتين للحليب البارد و حطى البولة اللى فيها الحليب و الجيلاتين تحت حمام مائى دافىء و قلبى عشان يدوب اضيفى معلقيتن من كريمة الخفق للشكولاتة المدوبة لعمل جناش و قلبيهم كويس اخفقى باقى كريمة الخفق بالخلاط اهرسى المانجو المهروسة سابقا مع السكر و الفانيليا و الحليب المضاف له الجيلاتين احتفظى بمعلقتين من البيوريه ده عشان التزين بواسطة كيس الحلويات اضيفى معلقتين من بيوريه المانجا لكريمة الخفق و قلبى برفق شديد عشان الهوا لا يخرج من الكريمة بعد ذلك اضيفى باقى البيوريه واحدة واحدة لغاية ما يتجانس مع الكريمة ولكن بدون ما تخرجى الهوا منها افردى الجناش بتاع الشكولاتة على الباى فى الصينية والتى سبق و تم تسويتها طبعا فى الفرن قبل تطبيق الخطوات افردى فوقه موس المانجو و ساوى سطح التارت دخليها التلاجة 30 دقيقة طلعيها بعد كده و بواسطة كيس الحلويات اعملى خطوط من بيوريه المانجو اللى كنتى شايلاه على جنب زينى كما فى الصور و بعدين بطرف سكينة اسحبى الخطوط بتاعة بيوريه المانجو عشان يطلعلك الشكل النهائى اللى فى الصور تبرد فى الثلاجة حوالى 7 ساعات قبل التقطيع و التقديم المقادير : -علبة بسكويت شاي - ملعقتين سكر - ملعقتين مسحوق شكلاتة - قليل من بودرة القرفة -قالب زبدة طرية - علبتين جبن كيري - نصف كوب شوكولاتة سائحة -نصف كوب زبادي - خمس بيضات -كوب سكر - فانيلا الطريقة : - تخلط المقادير من واحد الى خمسة بالخلاط الكهربائي ثم توضع في صينية قابلة للفتح - ثم توضع في الثلاجة وفي اثناء ذلك يخلط الجبن بالخلاط ثم يضاف اللبن ثم البيض والسكر والفانيلا ثم الشكلاتة - ثم نخرج الصينية من الثلاجة ونضع الخلطة السابقة في الصينية - ثم تدخل الفرن لمدة 35 دقيقة(تؤكل باردة).وبالهناء المقادير مقادير طبقة البسكويت 2 علبة بسكويت شاي (وزن العلبة 150 غرام ) 55 غرام زبدة مقادير طبقة الجبنة 120 غرام جبنة طرية حلوة 1 كوب حليب 1 مغلف بودرة جيلو الليمون 1 كوب ماء ساخن 3 ملاعق طعام سكر 1 ملعقة طعام ليمون مربى أو صوص كرز معلب أو محضر في البيت للتزين الطريقة 1- لتحضير طبقة البسكويت: يطحن البسكويت ناعما ثم تذوب الزبدة وتفرك الزبدة مع البسكويت وترص جيدا في قالب التقيم، يفضل استخدام القالب الدائري الذي يفك من الجانب 2- لتحضير طبقة الجبنة: يذوب الجيلو في كوب الماء ويضاف له الحليب والسكر وعصير الليمون ويوضعوا في الخلاط مع الجبنة ويضربوا حتى يختلطوا جيدا 3- تدار خلطة الجبنة فوق طبقة البسكويت وتوضع في الثلاجة حتى تجمد، تقريبا 7 الى 8 ساعات اتمني ان تنال اعجابكم وبالهنا والعافيه | |
|
أعلانات نصية | |
أعلانات المنتدى | |
مركز رفع الصور لمنتديات مسرووور | إعــــــــــلان | إعــــــــــلان | إعــــــــــلان |